Produktioner &
                  Projekt
Prismakörerna i Knivsta
Barnkören Prisma startades hösten 2011. Kören har som ambition att jobba med konserter, uppdragssjungningar, produktioner, alltid med professionella musiker. Till Mini-Prisma och Prisma är det ingen provsjungning. Till Preens (Prisma Teens) är det en lättare provsjungning. Körerna jobbar medvetet med klang, tonbildning och flerstämmighet.


Det blåser upp
Våren 2019 spelade Mini-Prisma och Prisma in Haitiska sånger översatta till svenska och arrangerade för barnkör av Sanna och Sten Källman. Med repertoaren blev det tillsammans med Spektrumkörerna i norra Botkyrka även 5 skolföreställningar på Tumbascen i Botkyrka och i Tilassalen i Knivsta. Offentliga konserten gjordes på Musikaliska, Nyborkajen 11 i Stockholm.

sannaokor hattengrupp konsert


Musikalen Oliver!
Hösten 2017 gjorde Prisma och Prisma Teens musikalen Oliver! i samarbete med Knivsta Kulturskola. Fem föreställningar blev det.


Oliver Oliver

Världens Jul med Stockholms Läns Blåsarsymfonikerna
Julen 2016 var Prismakörerna tillsammans med Stockholms Läns Blåsarsymfonikerna i deras produktion Världens Jul med sånger och danser från Sverige, Mexico, Frankriker, Spanien, Nigeria och USA. Barnen sjöng på sex olika språk. Fyra skolkonserter gjordes och en offentlig konsert.


Världens Jul 2016     Världens Jul 2016


African Madonna
Barnkören Prisma sjung våren 2015 tillsammans med Spektrumkörerna, sopranerna Barbara Hendricks och Karin Nybom, verket African Madonna. Tre slutsålda skolföreställningar gjordes i Tumba och i Märsta samt en offentligföreställning i Eric Ericsonhallen på Skeppsholmen i Stockholm.


I samband med konserterna gjordes en årslång insamling till UNHCRs arbete med Syriska flyktingbarn.

African Madonna   African Madonna


Inspelning - Evert Taube
Barnkören Prisma har spelat in visor av Evert Taube i arrangemang av Marie Bejstam, Helena Gautier och Charlotte Rider Norlander tillsammans med barnkören Spektrum och Lönneberga kvintetten. Inspelningen gjordes på RMVs studio på Skeppsholmen.

Inspelning


Taube-dagen på Skansen den 24 augusti
Barnkören Prisma sjöng på Solidenscenen på Skansen söndagen den 24 augusti i samband med Taube-dagen.
På scenen: Sven-Bertil Taube, Lill Lindfors, barnkörerna Spektrum från norra Botkyrka och Prisma från Knivsta.


Taubedagen


Följ med barnkören Prisma på Världsresan.
Den 13 september framförde Prisma föreställning Världsresan i Tilassalen i Knivsta. Kören gjorde tre välfyllda föreställning för skolklasser och offentlig publik. Tillsammans med en världsorkester bestående av charango, quena, panflöjt, djembe och piano bjöd kören på en musikalisk resa runt världen med sånger och danser från Nordamerika, Sydamerika, Afrika, Asien och Europa.


Varldsresan.gif


Prisma har även sjungit vid invigningen av SpaceOps 2012 i närvaro av H. M. Konungen Carl XVI Gustaf.


Våren 2012 reste kören till Ungikör festivalen "Sjungikör" i Falun och var senare med på Prova-på-körens ABBA-konsert.


Säsongen 2012/2013 bjöd kören på invigningskonsert i Eric Ericsonhallen för konstutställningen och projektet Art Beyond Boundaries samt projektet "Vindens Barn" som gjordes tillsammans med Uppsala musikskolans körer och Spektrumkören i norra Botkyrka.


Under våren 2014 jobbar Prisma mot ett projekt med Taubes visor tillsammans med barnkören Spektrum från norra Botkyrka.


Mini-Prisma startades våren 2010.

Vårföreställning våren 2014 till förmån för körens fadderbarn Sarah och Doll i Uganda - En blandning vårsånger, sånger från Gullan Bornemarks Kling klang i bygget och Kerstin Anderssons Majas Alfabetssånger under presentation av barnen i kören.
Sally Säl våren 2013 till förmån för körens fadderbarn Sarah och Doll i Uganda

Veckopengen våren 2012 till förmån för körens fadderbarn Sarah och Doll i Uganda

Majas Alfabetssånger tillsammans med Linnékvintetten våren 2011


fruktsalladFruktsallad och andra sånger
Den 4 maj 2010 sjöng Mini-Prisma för              förskolegrupper i Gredelbykyrkan.                     Tillsammans med besökarna och
våra härliga musiker sjöng vi in våren!

Årets Barn-och Ungdomskörledare år 2009


Ur motiveringen:
»De (Marie Bejstam och Charlotte Rider Norlander) har grundat de fristående Spektrumkörerna i Botkyrka. De har grundat Skeppsholmslägret, där Stockholmsbarn på sommarlovet inte bara får sjunga, utan också uppleva annan skapande verksamhet på muséer – ett exempel på det utåtriktade och samarbetsbefrämjande tankesätt de båda har. Deras gärning har sociala förtecken med engagemang i Childhood Foundation, fadderbarn i Uganda och barnkörledarkurser i Colombia. Inga projekt tycks dem för stora och inga begränsningar verkar finnas när det gäller tron på vad barn kan åstadkomma. De visar barnen fullt förtroende och stor respekt. Och barnen formligen strålar under deras engagerade, kunniga och livsbejakande ledning.«

Mer information finns på www.ungikor.se


Musik vår röst i världen!

Sedan 2008 i samarbete med svenska ambassaden på plats i Colombia och Svenska Institutet har vi inlett ett projekt tillsammans med Musicarte i Bogotá. Musicarte är ett socialt projekt med musik som förtecken. Verksamheten som fortfarande är i begynnelsen har som mål att bygga upp symfoniorkestrar av samma karaktär som det som redan finns i Venezuela, El Sistema.


Den 17 augusti 2010 skickade vi iväg ca 7 m3 instrument vi samlat in från Kulturskolorna i Sollentuna, Stockholm och Botkyrkan samt musikkåren Lyran i Örebro. Stort tack till er alla som var med i detta!


Två gånger har vi varit i Bogotá i egenskap av körpedagoger och sjungit med barnen i Musicarte. Våren 2010 ledde detta fram till en konsert på Nationalmuseet i Bogotá.


I oktober 2010 kom pedagogerna därifrån hit till Sverige!


Happening för Järfälla Kommun

Som avslutning för förvaltningens konferens kom vi och inspirerade deltagarna att testa något nytt. Resultatet blev Körslaget mellan två team: Team Charlotte och Team Marie! Vilket lag som vann förtäljer inte denna berättelse!

 

Inspirationsdag på Botkyrka Folkhögskola

Vi var två körpedagoger som kom till Botkyrka Folkhögskola den 26 mars 2009 och gav en fartfylld provsmak på körsång till elever och personal. Vi hoppas att provsmaken gav mersmak till att hitta en kör att sjunga i!

 


 

En provsmak på notmaterialet till iVamos Amigos!

Marie Bejstam och jag presenterade sångerna från CD-skivan iVamos Amigos! under Ungikörs årsmöte vid Adolf Fredriks skola den 14 mars 2009.

 

Barnmusik och Körlek:

Musik för barn grupperna startades våren 2007 i Gredelbykyrkan i Knivsta. På barnmusiken erbjuds Du en härlig stund tillsammans med Ditt barn fylld av sång, spel och rörelse. Läs mera på sidan som heter Verksamhet.

 

 

Kör-kul resa till Lübeck Läs mer här.

 

         

 

 

 

iVamos Amigos!

CD-skivan spelades in hösten 2006. Barnkören Spektrum från norra Botkyrka bjuder på 11 härliga sånger från Sverige och Latinamerika. Provlyssna!

Skeppsholmslägret 2010:

För femte året i rad arrangerades barnkörlägret Skeppsholmslägret på Skeppsholmsgården mitt i Stockholm. Daglägret riktar sig till barn ca 9-12 år från hela Sverige. Se lägrets hemsida för anmälan och mer information.

Queen musikal:

Spektrum Teens ur Spektrumkörerna gör rockmusikal under våren 2007. Den 16 april var det premiär på Galaxen i Sollentuna och den 17 april bar det iväg till Subtopia i norra Botkyrka. Läs mera på Spektrumkörernas hemsida.

 

Urval av tidigare produktioner med Spektrumkörerna:

Sjungikör festival:

Den 20 april 2007 var det invigning för Sjungikör Festivalen i Kungälv. Barnkörfestivalen arrangerades av Ungikör. Där höll Marie Bejstam och jag i workshopdagar med tema Mäster Wolfgang. Festivalen i Kungälv riktar sig till barn ca 9-12 år.

Sångsvanen lyfter

Den 22 januari 2005 föreläste jag och Marie Bejstam på Kungliga Musikhögskolan i samband med föreläsningsserien Sångsvanen lyfter. Föreläsningen gick under temat "Att driva barnkörverksamhet i egen regi –entreprenörskap".

Min egen utbildning

Själv är jag utbildad sång- och körpedagog vid musikhögskolan i Stockholm. Dessförinnan tog jag min Bachelor of Music Education vid University of Colorado, Boulder, USA. Själv är jag både svensk och amerikan. Uppvuxen i USA - inflyttad till Sverige. Min kulturella bakgrund präglar nog stort mina musikaliska intressen. Jag är klassiskt skolad, men har en förkärlek för musikaler och storbandsmusik.